BMW NineT Forum banner
21 - 40 of 80 Posts
Absolutnie nienawidziłem opon tkc80, które były w moim motocyklu. Na suchym asfalcie były w porządku, ale na mokrym asfalcie były moim zdaniem zagrożeniem. Tył często się uślizgiwał i blokował przy najlżejszym hamowaniu tylnym na nawierzchni innej niż sucha jak pieprz.
Uważam, że Mitas E07 to fantastyczna opona tylna i dobrze współpracuje z tkc80 z przodu. Mam Mitasa na przód, ale założę go dopiero po zużyciu Bridgestone.

Absolutnie nienawidziłem opon tkc80, które były w moim motocyklu. Na suchym asfalcie były w porządku, ale na mokrym asfalcie były moim zdaniem zagrożeniem. Tył często się wyłamywał i blokował przy najlżejszym hamowaniu tylnym na wszystkim innym niż suche jak pieprz drogi.
Uważam, że Mitas E07 to fantastyczna opona tylna i dobrze współpracuje z tkc80 z przodu. Mam Mitas na przód, ale założę go dopiero po zużyciu Bridgestone.
Wygląda na to, że w ogóle nie mam takich problemów, dziwne.... może to kwestia ciśnienia w oponach?

Uważaj na mieszanie ich, TKC80 to opona diagonalna, dość dziwna w dzisiejszych czasach, większość innych to radialne, co może powodować dziwne prowadzenie....

Opony z lat 80. to również opony do jazdy dual sport. Po prostu bardziej jak 50/50. Prowadzą się przewidywalnie i trzymają się znacznie lepiej, niż można się spodziewać. Ale są głośne i mogą się szybko zużywać.

Patrzę na Dunlop Trailmax Mission. Nie są najtańsze, ale wydają się być jednorożcem.
W ten weekend zamówiłem "jednorożce" dla mojego Urbana. Z jakiegoś powodu były w promocji na targach motocyklowych za 330 $ CDN (250 $ USD), więc nie mogłem odmówić.
Dunlop ma również promocję, w której płaci 40-60 $ za cenę instalacji, więc... trzymajcie za mnie kciuki, jak tylko znikną 3 stopy śniegu. :)

Zamówiłem właśnie "jednorożce" dla mojego Urbana w ten weekend. Z jakiegoś powodu były w promocji za 330 $ CDN (250 $ USD) na wystawie motocyklowej, więc nie mogłem odmówić.
Dunlop ma również promocję, w której płaci 40-60 $ za cenę instalacji, więc... trzymajcie za mnie kciuki, jak tylko znikną 3 stopy śniegu. :)
Mam jednorożce w tylnej szafie, gdzie grzeją się na pierwszy naprawdę ciepły dzień, aby je rozgrzać do temperatury aplikacji. Nakładam je ręcznie, więc zastanawiam się, jak trudne będą. Heidenau miały twarde ścianki boczne, podobnie jak opony Mission, więc zobaczymy.

Kiedy odebrałem mojego nowego UGS, miał z przodu TKC 80, a z tyłu nowszą oponę (nie pamiętam. Może Metzler Trailblazer?). Uważałem, że TKC 80 jest dość głośna, podatna na wibracje i po prostu nie trzyma się drogi. Zmieniłem ją na TKC 70 i nie mogłem być szczęśliwszy. To zupełnie inne odczucie. Założę taką samą z tyłu, kiedy nadejdzie czas na wymianę.

TKC 70 dobrze mi służyła na asfalcie, szutrze i lekkim błocie/wodzie.

Wygląda na to, że zrobiłeś dobry interes na wystawie motocyklowej i mam nadzieję, że opony Dunlop będą dobrze działać! Proszę, zamieść zdjęcia!

Jeżdżę na oponach 70s w moim 18 Urban od nowości. Mam na nich teraz ponad 10 700 mil i przód jest zużyty, ale tył ma prawdopodobnie jeszcze 2000 mil do przejechania. Jestem starszym kierowcą i przeważnie jeżdżę konserwatywnie, ale opony zaliczyły kilka jazd z prędkością 80 mil na godzinę i jeden 115-milowy odcinek, żeby zobaczyć, na co stać moją filiżankę herbaty. Głównie jazda po asfalcie, ale przynajmniej dwie dobre, tygodniowe jazdy po krętych drogach Arkansas z dużą prędkością, gdzie czułem, że dla większości kierowców byłoby to wyzwanie. Tak więc, duże uznanie dla opon 70s za dobre osiągi. To moje drugie użycie tych opon, ponieważ miałem je w F 700 GS, którą założyłem na trasę Pony Express z St. Joe MO do granicy z Utah z małym objazdem, aby złapać trasę Continental Divide do Montany. Jedynym rozproszeniem, jakiego doświadczyłem, było, moim zdaniem, trochę szorstka jazda po asfalcie i ząbkowanie przedniej opony w obu motocyklach. Miałem również kilka przypadków poważnego bicia kierownicy podczas jazdy z prędkością 45 mil na godzinę lub podobną na piaszczystych drogach, gdzie od czasu do czasu odcinek znacznie się pogłębiał. Ale 700 nie miała amortyzatora, gdzie niner go ma, więc z pewnością byłaby to pomoc. Tylna opona solidna w obu motocyklach. Mam nadzieję, że ta recenzja pomoże. Kupiłem nową oponę Dunlop Mission, aby ją zastąpić i czekam tylko na dzień z temperaturą 70 stopni, aby naprawdę je rozgrzać, zanim spróbuję założyć te potwory. Mam nadzieję, że będą bardziej gładkie na asfalcie, mimo że to rzekomo opona 50/50.

Zmieniono z TKC 70 na Dunlop Mission w czwartek i piątek. Zmiana przedniej opony była dość łatwa, ale tylna, zarówno stara TKC, jak i nowa Dunlop, były walkami z łyżkami. Użyłem Dynabeads do wyważania. Jazda testowa i ścieranie opon wskazały, że opony Mission są gładsze niż 70, ale szum opon jest podobny. Pokonywanie zakrętów wydaje się być nieco trudniejsze, ponieważ motocykl wydawał się chcieć za wcześnie wyjść z zakrętu, więc musiałem uważać. Może to wynikać z tego, że byłem trochę nieśmiały w stosunku do nich podczas docierania, więc potrzeba trochę doświadczenia, aby uzyskać potrzebne wyczucie. Ładna opona, ale ponieważ sam zmieniam, najprawdopodobniej następnym razem wrócę do Anakee Adventure. Opona 50/50 jest prawdopodobnie przesadzona dla tego motocykla.

Muszę powiedzieć, że - kiedy nadejdzie czas - myślę, że mogę wybrać te zamiast Pilot Road 4/5, o których wcześniej myślałem. Czasami zbaczam z w pełni utwardzonych dróg, a wszechstronność, jaką zapewniają (według recenzji, które są doskonałe), byłaby bardziej przydatna niż wybór czegoś, co teoretycznie pozwoliłoby mi wycisnąć więcej prędkości z roweru na drodze.
Widziałem twój rower niedawno w serwisie w Lind WGC, kiedy odbierałem mojego nowego Urbana - uwielbiam schemat kolorów. mam nadzieję, że spotkamy się kiedyś, aby wymienić się pomysłami na temat modyfikacji

Zmieniłem z TKC 70 na Dunlop Mission w czwartek i piątek. Zmiana przedniej opony była dość łatwa, ale tylna, zarówno stara TKC, jak i nowa Dunlop, były walkami z łyżkami. Użyłem Dynabeads do wyważania. Jazda testowa i ścieranie opon wskazały, że opony Mission są gładsze niż 70, ale hałas opon jest podobny. Pokonywanie zakrętów wydaje się być nieco trudniejsze, ponieważ motocykl wydawał się chcieć za wcześnie wyjść z zakrętu, więc musiałem uważać. Może to dlatego, że byłem trochę nieśmiały w stosunku do nich podczas docierania, więc potrzeba trochę doświadczenia, aby poczuć potrzebę. Ładna opona, ale ponieważ sam zmieniam, najprawdopodobniej następnym razem wrócę do Anakee Adventure. Opona 50/50 jest prawdopodobnie przesadzona dla tego motocykla.
Jestem zdezorientowany - według Dunlopa nie produkują tych opon w rozmiarze pasującym do R9T. Czy możesz potwierdzić rozmiary, które kupiłeś?

Podoba mi się wygląd nowej Dunlop Mutant.

@Weschmann - Teraz, gdy masz Dunlop Mission od około trzech miesięcy, jakie jest Twoje wrażenie?

Za kilka tygodni będę potrzebował nowego zestawu i o ile nie zaświeci się żadna lampka lub nie przeoczyłem czegoś ważnego, będą to TKC70 lub Mission. Czy ktoś jeszcze miał doświadczenie z obiema oponami?

Park Właśnie je usunąłem z moich felg. Pracowałem nad 3000 milami, ale jazda z nimi była zbyt trudna przy prędkościach autostradowych, co sprawiało, że jazda była uciążliwa. Ograniczona jazda po żwirze, więc nie jest to konieczne w moim obecnym stylu jazdy. Założę je ponownie, jeśli zdecyduję się na poważne trasy terenowe, ale poza tym nie spełniły moich wymagań. Po trzech tysiącach mil zużywają się jednak jak beton, więc zdecydowanie opona o dużym przebiegu.

@Weschmann - skoro masz już oponę Dunlop Mission od około trzech miesięcy, jakie jest Twoje wrażenie?

W ciągu kilku tygodni będę potrzebował nowego kompletu i o ile nie zaświeci się jakieś światełko lub nie przeoczyłem czegoś ważnego, będą to albo TKC70, albo Mission. Czy ktoś jeszcze miał do czynienia z obiema oponami?
Wybrałbym 70-tki. Miałem je pierwotnie i były więcej niż wystarczające i nadal przyjemne na autostradzie

21 - 40 of 80 Posts