Jeżdżę na oponach 70s w moim 18 Urban od nowości. Mam na nich teraz ponad 10 700 mil i przód jest zużyty, ale tył ma prawdopodobnie jeszcze 2000 mil do przejechania. Jestem starszym kierowcą i przeważnie jeżdżę konserwatywnie, ale opony zaliczyły kilka jazd z prędkością 80 mil na godzinę i jeden 115-milowy odcinek, żeby zobaczyć, na co stać moją filiżankę herbaty. Głównie jazda po asfalcie, ale przynajmniej dwie dobre, tygodniowe jazdy po krętych drogach Arkansas z dużą prędkością, gdzie czułem, że dla większości kierowców byłoby to wyzwanie. Tak więc, duże uznanie dla opon 70s za dobre osiągi. To moje drugie użycie tych opon, ponieważ miałem je w F 700 GS, którą założyłem na trasę Pony Express z St. Joe MO do granicy z Utah z małym objazdem, aby złapać trasę Continental Divide do Montany. Jedynym rozproszeniem, jakiego doświadczyłem, było, moim zdaniem, trochę szorstka jazda po asfalcie i ząbkowanie przedniej opony w obu motocyklach. Miałem również kilka przypadków poważnego bicia kierownicy podczas jazdy z prędkością 45 mil na godzinę lub podobną na piaszczystych drogach, gdzie od czasu do czasu odcinek znacznie się pogłębiał. Ale 700 nie miała amortyzatora, gdzie niner go ma, więc z pewnością byłaby to pomoc. Tylna opona solidna w obu motocyklach. Mam nadzieję, że ta recenzja pomoże. Kupiłem nową oponę Dunlop Mission, aby ją zastąpić i czekam tylko na dzień z temperaturą 70 stopni, aby naprawdę je rozgrzać, zanim spróbuję założyć te potwory. Mam nadzieję, że będą bardziej gładkie na asfalcie, mimo że to rzekomo opona 50/50.