BMW NineT Forum banner
21 - 40 of 51 Posts
Wszystko z nią w porządku. Żaden problem, ponieważ jej nie dotyczyły.

• Like
Reactions: XiZeL
Zdejmuję przed Panem kapelusz! Nie mógłbym odbyć takiej podróży bez tempomatu.
wierzcie mi, throttle rocker naprawdę wart 10€

również czytałem, że tempomat jest naprawdę dobrym dodatkiem i w sumie nie tak drogi.

w każdym razie celem mojej podróży było również przekraczanie własnych granic i wyjście ze strefy komfortu, to niesamowite, jak daleko możemy się posunąć, naprawdę sprawia, że wierzę, że jesteśmy zdolni do wszystkiego, co sobie założymy.
Świetnie, kupię rocker na następną dłuższą podróż.

Mam blokadę przepustnicy wunderlich, jest całkiem dobra, ale tak naprawdę można jej używać tylko na długich, płaskich odcinkach autostrady. Często wymaga również mikroregulacji. Warto, ale wcale nie tak fajna jak właściwy elektroniczny tempomat.

Discussion starter · #23 ·
Wielkie dzięki!!!. Tak. Ten silnik pije olej. Zależy to od temperatury otoczenia, ciężkiego bagażu, tego jak szybko jedziesz, rodzaju trasy itp. itd. Ale nie przeszkadza mi to. Nigdy nie zmieniam mojego chłodzonego powietrzem silnika. Nowe chłodzenie cieczą mnie nie interesuje.

Tutaj w moim kraju 15w50 jest również trudne do znalezienia na stacji benzynowej. Przypuszczam, że kiedy będę mógł przejechać tak wiele kilometrów, zrobię tak, jak mi radzisz. Przyniosę własną butelkę i kupię u dealerów BMW ...

Dziękuję bardzo.
Cóż, jeśli kiedykolwiek planujesz taką podróż, skontaktuj się ze mną, dam ci wszystkie wskazówki, jakie mogę dać, a może nawet do ciebie dołączę, chciałbym zwiedzić Hiszpanię, Portugalię i Pireneje :)

Wielkie dzięki!!!. Tak. Ten silnik pije olej. Zależy to od temperatury otoczenia, ciężkiego bagażu, tego jak szybko jedziesz, rodzaju trasy itp. Ale nie mam nic przeciwko. Nigdy nie zmieniam mojego chłodzonego powietrzem silnika. Nowe chłodzenie cieczą mnie nie interesuje.

Hier w moim kraju 15w50 jest również trudne do znalezienia na stacji benzynowej. Przypuszczam, że kiedy będę mógł przejechać tak wiele kilometrów, zrobię tak, jak mi radzisz. Przyniosę własną butelkę i kupię u dealerów BMW...

Dziękuję bardzo.
Cóż, jeśli kiedykolwiek planujesz taką podróż, skontaktuj się ze mną, dam wszystkie wskazówki, jakie mogę dać, a może nawet dołączę do ciebie, chciałbym zwiedzić Hiszpanię, Portugalię i Pireneje /forum/images/NineTOwners_2014/smilies/tango_face_smile.png
O!!! Jasne!!!. Dziękuję. Byłoby mi przyjemnością pojeździć z tobą i wypić kilka piw po codziennym etapie drogowym. Ale obawiam się, że najpierw muszę przekonać żonę, żeby pozwoliła mi wyjechać na kilka dni...hahaha.

W każdym razie, oto kilka pomysłów, aby cieszyć się Pirenejami, Hiszpanią i Portugalią, jeśli chcesz spróbować jednego dnia.

http://en.lespyrenees.net/mountain_pass_routes

http://www.sylviastuurman.eu/stories/spain/roads/

https://motorcycle-diaries.com/roads/n338-serra-da-estrela

Ahh!!! Również w Biarritz, obok Pirenejów (zachodnia strona) w pobliżu granicy z Hiszpanią, odbywa się festiwal "Wheels and waves" ... Planowanie długiej podróży prawdopodobnie nie jest łatwe, aby uwzględnić festiwal, ale... Nigdy tam nie byłem, ale myślę, że jest bardzo interesujący.

W przyszłym roku w lipcu wyruszamy z Irlandii do Polski przez Berlin i inne, jeszcze nieustalone miejsca, aby pójść na koncert Rammsteina. To powinno być fajne.

• Like
Reactions: XiZeL
Discussion starter · #27 ·
Och!!! Jasne!!!. Dziękuję. Z przyjemnością pojadę z tobą i wypiję kilka piw po codziennym etapie drogowym. Ale obawiam się, że najpierw muszę przekonać żonę, żeby pozwoliła mi wyjechać na kilka dni...hahaha.

W każdym razie, oto kilka pomysłów na spędzenie czasu w Pirenejach, Hiszpanii i Portugalii, jeśli chcesz spróbować któregoś dnia.

Trasy przez przełęcze górskie | Pireneje Francuskie

Hiszpania, wspaniałe drogi dla motocyklistów

https://motorcycle-diaries.com/roads/n338-serra-da-estrela
Dzięki za wszystkie wskazówki, na pewno spróbuję pojechać któregoś dnia.

Jeśli chodzi o twoją żonę, zrób tak jak ja, zabierz ją ze sobą lub przynajmniej na część wycieczki :)
Moja była w Danii i Norwegii, a potem poleciała do domu, a następnie do Chorwacji, żeby się ze mną spotkać ;)

Discussion starter · #29 ·
Jak śmiesz nie wybrać się w taką podróż na GSA?????

:laugh2::laugh2::laugh2:

serio: wspaniała podróż i dowód na to, że oprócz motocykli za 25 000$+ istnieje prawdziwa przygoda.
Jeździec tworzy przygodę, a nie motocykl :) Widziałem taką różnorodność motocykli na drodze, nawet na nineT poczułem, że wybieram łatwą opcję.

Jak śmiesz nie wybrać się w taką podróż na GSA?????

Image
Image
Image

serio: wspaniała podróż i dowód na to, że oprócz motocykli za 25 000$+ istnieje prawdziwa przygoda.
Jeździec tworzy przygodę, a nie motocykl /forum/images/NineTOwners_2014/smilies/tango_face_smile.png Widziałem taką różnorodność motocykli na drodze, nawet na nineT poczułem, że wybieram łatwą opcję.
+1. Zgadzam się w 100%. Ogólnie rzecz biorąc, różnica zależy od jeźdźca, a nie od motocykla. Nadzieja, zapał, pragnienie, wola to jedyne rzeczy, których potrzebujesz.

Discussion starter · #33 ·
Niesamowite. Nie mogę uwierzyć, że to rozwiązanie z bagażem wytrzymało!
jeszcze kilka tygodni i by się nie utrzymało.Sakwy boczne były naprawdę uszkodzone, a torba na zbiornik dosłownie rozpadła się ostatniego dnia, 150 km od domu moich rodziców. Skleiłem ją taśmą i dotarłem do domu :wavetowel2:

Discussion starter · #34 ·
Szybka aktualizacja:

dostałem z powrotem rzeczy, które wysłałem do SW motech:

zastąpili:

- Sakwy Blaze H
- Poduszkę TRAVELLER PILLION

Naprawili:
- Sakwę na zbiornik Yukon 130

Chociaż uważam, że ta torba na zbiornik jest absolutnie niesamowita, jestem trochę rozczarowany, że ją naprawili zamiast wymienić, ponieważ chciałem ją sprzedać i kupić coś trochę mniejszego :)

będę sprzedawał sakwy i poduszkę, ponieważ przechodzę na inną konfigurację:

-Kufry Holan racer
-i niestandardowe siedzenie turystyczne, dla którego wciąż muszę zbadać najlepsze opcje.

Cześć XiZeL, naprawdę miło czytać Twój post i zobaczyć kilka zdjęć. Wspominasz w swoim pierwszym poście, że miałeś 2 awarie; co się stało? Czy jeden z nich był incydentem, o którym wspomniałeś we Włoszech? Jestem ciekawy, ponieważ mam Pure i rozważam kilka wycieczek, choć znacznie krótszych niż Ty (tylko ze względu na ograniczenia czasowe).

Wspominasz, że szukasz nowego siedzenia turystycznego; czy patrzyłeś na Sargenta? Sam to rozważam, ponieważ mam trudności z siedzeniem na standardowym siedzeniu dłużej niż kilka godzin.

Doskonały wątek, naprawdę mi się to dobrze czytało, więc dziękuję za udostępnienie @XiZeL.

Podobnie jak @wff, jestem również ciekaw, aby usłyszeć więcej o podziałach.

atb, Gareth.

Discussion starter · #40 ·
Cześć XiZeL, naprawdę miło czytać Twój post i zobaczyć kilka zdjęć. Wspominasz w swoim pierwszym poście, że miałeś 2 awarie; co się stało? Czy jeden z nich był incydentem, o którym wspomniałeś we Włoszech? Jestem ciekawy, ponieważ mam Pure i rozważam kilka wycieczek, choć znacznie krótszych niż Ty (tylko ze względu na ograniczenia czasowe).
Doskonały wątek, naprawdę miło mi się to czytało, więc dziękuję za udostępnienie @XiZeL.

Podobnie jak @wff, jestem również ciekaw, aby dowiedzieć się więcej o awariach.

atb, Gareth.
Przepraszam za opóźnione odpowiedzi
dwie awarie były drobne.

Pierwsza była w Norwegii, pękła jedna z uszczelek widelca, rzecz w tym, że nie mieli żadnego zapasu w Skandynawii, więc zajęło im 2 tygodnie, żeby dostać części. Gwarancja BMW zapewniła mi bezpłatny wynajem samochodu na 10 dni, więc zwiedzałem wyspy Lofoty, czekając na odbiór motocykla.
Drugą awarią był wyciek paliwa na Łotwie, również pęknięta uszczelka w przewodzie. Miałem już zaplanowaną wymianę opon w Rydze i naprawili to wtedy. I dałem motocyklowi pierwsze mycie w ciągu 2 miesięcy na drodze. Nie mogłem jej rozpoznać :)

21 - 40 of 51 Posts