BMW NineT Forum banner
21 - 40 of 201 Posts
Nie widziałem jeszcze kierownicy, która by mi odpowiadała.
Standardowe kierownice sprawiają wrażenie kierownic motocyklowych ze względu na szerokość 31 cali.
24 cale byłyby bardziej odpowiednie.

Czy zamówiłeś również podwyższenie Rizoma? AZ4 lub AZ405B
Chciałem wiedzieć, czy podwyższenie pasuje, czy nie???
Przepraszam za powolną odpowiedź. Nie użyłem żadnych podwyższeń i tak naprawdę nie zauważyłem żadnej różnicy w tym, że kierownica jest nieco niżej niż w standardzie. Więc nie mogę powiedzieć, czy podwyższenia by pasowały, czy nie.

Attachments

Wiem, że to inny temat, ale pomyślałem, że będziecie wiedzieć. Szukam lusterek, które mogę wkręcić bezpośrednio. Czy lusterka fabryczne mają 10 mm z przesunięciem 1,5? Dzięki.

So, here is the list:

Clip-ons:
  • ?
Bars:
  • BUELL Clubman from the BUELL CR 1125 (photos below)
  • ?

Thanks to the user 'Luutschen' sharing his experiences in our neighbour forum from Germany I decided to order one of those Clubmans to give it a go...

Image

Image

Image

Cheers
Love those bar end mirrors! Where do you think I could find them?

Love those bar end mirrors! Where do you think I could find them?
Hey Black-'ie' Przeczytaj ten post, aby uzyskać link do tych lusterek.

Możesz najpierw poszukać i zapytać, czy ktoś znalazł dla nich dopasowanie do oryginalnych kierownic nineT. :confused:

• Like
Reactions: Black_6
Moje rozwiązanie kierownicy

Chciałem węższą kierownicę, ale nie za bardzo obniżoną.
Najbliżej, co mogłem znaleźć, to kierownice Triumph STREET (nie Speed) Triple.
Szybko odkryłem, że były za wąskie, aby prawidłowo zamontować dźwignie,
więc zleciłem wykonanie zestawu niestandardowych adapterów ze stali nierdzewnej, które wkręcałyby się w kierownice Street Triple i mocowały końcówki kierownicy gwintem 16 mm x 2 mm. Daje to szerokość 27-1/2" w porównaniu do oryginalnych kierownic 32".

Przedłużyłem długość kierownicy o 7/8 (22 mm) i miałem dodatkowe przedłużenie o średnicy 0,530" o średnicy 1", aby móc zamontować lusterka na końcach kierownicy. Zleciłem nagwintowanie adaptera, aby móc zamontować śrubę 12 mm x 25, dzięki czemu mogłem użyć oryginalnych zaślepek.

Najtrudniejszymi częściami tej instalacji było wiercenie otworów w kierownicy dla prawidłowej orientacji uchwytów i zebranie 6 różnych rozmiarów kluczy Torx do demontażu/ponownego montażu uchwytów.

Załączam zdjęcia gotowego produktu

Attachments

Właśnie zainstalowałem regulowane clip-ony Apex 3" (55mm).

Link: https://www.apexmfg.com/products/apex-clip-ons/product/view/11/172

Jeśli chodzi o trudność instalacji: zacząłem o 19:30, a skończyłem o 23:30. Najtrudniejszą rzeczą było wywiercenie nowego otworu na manetki w odpowiedniej pozycji. Pomocne jest posiadanie drugiej osoby, która przytrzyma manetkę na miejscu i zaznaczy żądaną pozycję, podczas gdy Ty siedzisz na motocyklu z rękami w pozycji, w której chcesz je mieć. Lewą kierownicę zrobiłem sam i trochę obróciłem manetkę. Klakson jest teraz w obszarze, do którego mój kciuk naturalnie się przesuwa w kierunku kierunkowskazów. Nie trzeba dodawać, że podczas zmiany pasa ruchu w drodze do domu były co najmniej 2 sygnały dźwiękowe klaksonu, ale powinienem się do tego szybko przyzwyczaić. Te clip-ony wymagają również opuszczenia widelców, aby je nasunąć, co po podniesieniu motocykla jest tak naprawdę łatwiejsze, niż myślałem.

Jeśli chodzi o dopasowanie i komplikacje: kierownice nie mogą być używane do maksymalnej wysokości ze względu na kabel sprzęgła uderzający w prędkościomierz, jeśli zdecydujesz się zdjąć podkładkę z przedniej części widelca (opcja 1 na dołączonym obrazku). Jeśli nie masz nic przeciwko obróceniu clip-on tak, aby podkładka odchodziła z boku widelca, powinieneś móc wykorzystać całą wysokość, jednak kierownice będą musiały być mniej pochylone do tyłu, w przeciwnym razie uderzysz w zbiornik (opcja 2 na obrazku).

Jeśli chodzi o komfort: te kierownice to na pewno zobowiązanie. Są bardzo wysunięte do przodu i bardzo niskie. Mam potwornie długie ramiona, więc zasięg nie przeszkadza mi tak bardzo (1,90 m, 93 kg, 94 cm rękaw). Zdecydowanie zmieniają całe odczucie motocykla ze standardowego na pełnoprawny motocykl sportowy. Ponownie, nie wykorzystuję pełnej wysokości, ale wyobrażam sobie, że pozycja podczas jazdy i tak będzie bardzo agresywna.

I wreszcie wygląd... F$$kin NIESAMOWITY. Mam w drodze składane końcówki kierownicy CRG i na pewno zamieszczę zdjęcia, jak tylko zostaną zainstalowane. Chciałbym podziękować wszystkim na forum za wszystkie informacje. Bardzo pomogło to podczas projektu.

Attachments

Discussion starter · #36 ·
Nie mogłem ich mieć we Francji (wysyłka była droga i opóźnienia...), dlatego kupiłem ABM clip ons (z 20% zniżką), ale były na mojej krótkiej liście!

Nie mogę się doczekać, aż zobaczę Twoje zdjęcia!

Oto kilka zdjęć motocykla z kierownicami apex i pozycją do jazdy. Przepraszam, nie jestem fotografem.
Cześć Adell2,

Po upływie całego tego czasu, co masz więcej do powiedzenia na temat tych clip-onów?
Czy są zbyt agresywne na normalną codzienną jazdę? Czy polecasz je, czy coś w rodzaju kierownicy Rizoma M005?

Dzięki,
Tiago Garcia

Mam clip-ony Roland Sands i mimo że wyregulowali mi widelce i półkę (niestety nie pamiętam dokładnie jak), kąt główki ramy był wciąż zbyt agresywny, nawet na krótkich trasach. Dodałem wahacz Wunderlich vario (drogi) i zleciłem jego ustawienie byłemu warsztatowi wyścigowemu BMW. Motocykl jest teraz neutralny i nawet nie na najniższym ustawieniu. Wahacz zrobił całą różnicę, choć był kosztownym dodatkiem. Nadal nie jest to konfiguracja na długie trasy, ale do mojego użytku w okolicach San Diego idealna. Widzę jednak, że dla innych może być wciąż zbyt agresywna pozycja.

Attachments

21 - 40 of 201 Posts