BMW NineT Forum banner

Programowanie/Diagnostyka ISTA

14K views 13 replies 6 participants last post by  chrisnack  
#1 · (Edited by Moderator)
***MODERATOR EDIT***

Natknąłem się na to w wątku narzędzia serwisowego GS-911, ale myślę, że zasługuje to na osobny wątek. Podobnie jak @Mr. Lee nigdy wcześniej nie słyszałem o ISTA i jestem pewien, że członków to zainteresuje, wiem to!

Czy ktoś wie, czy można ustawić timer automatycznego wyłączania sygnału (kierunkowskazu) za pomocą GS911 w motocyklu z 2017 roku?
Do programowania potrzebujesz ISTA-P. GS-911 może dodać drugi zestaw czujników RDC, ale to w zasadzie wszystko.
Co to jest ISTA-P?
Czy możesz mi o tym trochę opowiedzieć?

#2 ·
Co to jest ISTA-P?
Czy możesz mi o tym trochę opowiedzieć?
Istnieją 2 wersje ISTA, wersja diagnostyczna (d) i programowanie (p). D pozwala na odczyt kodów, a także posiada pełne schematy okablowania i kroki rozwiązywania problemów. P pozwala na dostęp do programowania (również świetny sposób na zepsucie motocykla, jeśli nie wiesz, co robisz). Mam nadzieję wkrótce zaprogramować diody LED BMW w moim bracie R1200RS i prawdopodobnie zrobię o tym również film.

Za kilka tygodni będę miał kilka filmów pokazujących, jak to działa. Było na mojej liście, po prostu jeszcze do nich nie dotarłem. Mam nadzieję, że w ten weekend uda mi się zakończyć serię o GS-911 (przegląd, podłączenie, mac, pc, mobile).

Oto kilka zdjęć, jak wygląda ISTA/D.

Attachments

#5 ·
@chrisnack Gdzie członek może zdobyć oprogramowanie/sprzęt ISTA? Czy to ten dobrze znany serwis aukcyjny, na którym (ehem) można nie kupować ściśle legalnych rzeczy, czy są też inne miejsca, aby to zdobyć?

#6 ·
@chrisnack gdzie członek mógłby zdobyć oprogramowanie/sprzęt ISTA? Czy jest to ta znana strona aukcyjna, na której (ehem) można nie kupować ściśle legalnych rzeczy, czy są też inne miejsca, w których można to nabyć?
Rheingold USA

Osobiście nie używam zhakowanego/torrentowego oprogramowania na moich drogich motocyklach.

Kupiłem wszystko.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk Pro

#7 ·
Czy ktoś wie, jakie kable są wymagane do nowszych motocykli? Wygląda na standardowe złącze obd2. Czy to oznacza moduł icom a i zwykły kabel obd2 żeński na męski? Jestem zainteresowany wypróbowaniem tego, ponieważ mam już oprogramowanie.

#8 ·
Czy ktoś wie, jakie kable są wymagane do nowszych motocykli? Wygląda na standardowe złącze obd2. Czy to oznacza moduł icom a i prosty kabel obd2 żeński-męski? Jestem zainteresowany wypróbowaniem tego, ponieważ mam już oprogramowanie
Tak, 2018+ to OBD2, w przeciwnym razie potrzebujesz ICOM A, a następnie adapter OBD2 do 10-pinowego.

Istnieją niecertyfikowane kable, które działają, ale używasz ich na własne ryzyko.

Mam w pełni certyfikowane kable, które kosztowały mnie prawie 400 dolarów, ale nie chcę usmażyć mojego motocykla za 20 tysięcy dolarów. ICOM A kosztuje około 280 dolarów.

Mam doświadczenie z całym oprogramowaniem i mam kilka filmów, które muszę tylko dokończyć.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk Pro

#12 ·
Mam zasilacz 14 V, który podłączam do akumulatora, aby utrzymać napięcie. To cyfrowy zasilacz, który kupiłem na Amazonie, działa świetnie.

Ładowarki do akumulatorów to zwykle ampery, a nie napięcie, więc nie są tak stabilne.